Maková roláda s džemom

1. Bielky vyšľahajte na sneh a postupne vmiešajte med. 2. V miske rozmiešajte žĺtky, pridajte mak a kypriaci prášok. 3. Zľahka vmiešajte bielky s medom.
4. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečte cca 10 minút na 180 °C.
6. Hneď po upečení vyklopte na navlhčenú utierku, stiahnite papier a opatrne zrolujte a nechajte vychladnúť.
7. Vychladnutú roládu rozviňte, celú natrite džemom a vyšľahanou šľahačkou.
8. Potom roládu opatrne zviňte a dajte schladiť.

Recept sa hodí k udržiavacému programu- NON JO-JO EFFECT.

INGREDIENCIE

Cesto:
5 vajec
5 lyžíc medu
9 lyžíc mletého maku
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Náplň:
250 – 300 ml smotany na šľahanie
džem podľa chuti

ODBORNÍK RADÍ

Niektoré štúdie zistili, že pravidelná konzumácia maku nám môže pomôcť k zdravému zraku a predchádzať vážnym ochoreniam očí, ako je makulárna degenerácia.