Kalerábová polievka s kuriatkami

1. Na oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľu.
2. Pridajte nakrájaný cesnak.
3. Premiešajte a podlejte trochou vody, v ktorej cibuľu doduste domäkka.
4. K cibuli pridajte na kocky nakrájaný kaleráb, zelerovú vňať a kuriatka, ochuťte NutriFood Zeleninovým vývarom, korením a rascou.
5. Podlejte vodou a ďalej nechajte dusiť. Nakoniec pridajte nakrájanú papriku. Pod pokrievkou varte domäkka.

INGREDIENCIE

  • 2 malé cibule
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 kaleráb
  • 1 stonka zelerovej vňate
  • 150 g húb kuriatok
  • 1 zelená paprika
  • NutriFood Zeleninový vývar
  • Mleté čierne korenie
  • Rasca

ODBORNÍK RADÍ

Polievky neslúžia iba na zasýtenie, ale majú aj zdravotný účinok. Zvýšenou sekréciou žalúdočných štiav vytvoria vhodné prostredie v žalúdku a črevách na trávenie tuhej stravy.