Mrkvový koláč

1. Rúru predhrejte na 200 °c.
2. Plech s veľkosťou 20 x 30 cm vysteľte papierom na pečenie. Vymiešajte vajcia s medom, jogurtom a olejom.
3. Pridajte ovsené vločky, múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricu a soľ. Primiešajte najemno nastrúhanú mrkvu.
4. V prípade, ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu jogurtu. Pečte 25 – 30 minút. Nechajte vychladnúť.
5. Polevu si pripravte roztopením čokolády, oleja a vody vo vodnom kúpeli. Nakoniec ňou potrite koláč.Recept vhodný aj pri programe udržiavanie si hmotnosti – program NON JO-JO EFFECT             

INGREDIENCIE

CESTO:
300 g mrkvy
2 vajcia
100 g medu
200 ml bieleho jogurtu
100 ml kokosového oleja
200 g ovsených vločiek
180 g hladkej špaldovej múky
1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžička mletej škorice
Štipka soli
POLEVA:
2 lyžice kokosového oleja
50 ml vody

ODBORNÍK RADÍ

Kvalitná čokoláda obsahuje cenné antioxidanty, ktoré účinne bojujú proti voľným radikálom v organizme. Avšak varením a riedením s mliekom sa táto schopnosť stráca.